dinsdag 26 juli 2016

Verse rabarber kopen

De heerlijk zoete, lichtzure smaak van rabarber is onweerstaanbaar in zoete recepten als muffins, gebak en desserts. Deze groente wordt vrijwel altijd verwerkt tot een lekkere compote of een . Toch biedt ze een uitgebreide waaier aan culinaire mogelijkheden. Bijvoorbeeld als verrassende toets die . Rabarber lijkt voor velen niet de makkelijkste groente.

Voor iedereen een voordeel. Alles wat je moet weten over rabarber. De plant wordt gekweekt vanwege zijn eetbare. Wie denkt dat rabarber fruit is heeft het mis, rabarber is een groente. Snijd de rabarber in stukjes en laat deze minuten koken.


Geforceerde rabarber (zoals de kasrabarber) heeft lichtrode stelen. Deze rabarber is ook sneller gaar en wat minder zuur.

De eerste rabarber ligt medio februari . Rabarberhof wordt gerund door de broers Michel Camps, die het. Sindsdien wordt in het Noord-Limburgse Swolgen verse rabarber geteel die de hele . Omdat rabarber meestal gebruikt wordt in zoete gerechten zou je bijna vergeten. Wil je graag knapperig verse rabarber kopen , dan is de (biologische) markt of . Rheum RhabarbarumMaak je Eigen verse rabarber vanaf deze zomer en voor meerdere Jaren! Verse rabarber blijft tot ongeveer een week goed in de koelkast. Let bij het kopen verder op dat de stengels stevig tot hard aanvoelen, zonder zachte plekken.


Ze kennen daar de zogenaamde Rhubarb Triangle ( rabarberdriehoek ), tussen de plaatsen Wakefiel Morley. Er gaat niets boven knapperig verse rabarber. De verse rabarber wordt eerst grondig gewassen en dan in stukjes van 10mmx10mm gesneden.


Let er bij aankoop van verse rabarber op dat de steel stevig aanvoelt en dat hij niet te dik is. Ook goed om te weten, hoe roder de steel hoe zoeter de rabarber ! Misschien binnenkort toch maar even wat rabarber kopen en aan het bakken gaan! Wie o wie weet waar ik voor dit weekend nog rabarber kan kopen ?

Artikel over rabarber door voedingsdeskundige Monique van der Vloed. Zowel de rabarbersoorten uit de. Iemand zei tegen me dat rabarber in dit seizoen niet vers te verkrijgen is. Ik maakte een ontzettend lekkere rabarber compote zonder suiker, met verse kersen en dadels om te zoeten.


Ontbrekend: kopen rabarber-custard flan - De keuken van Colette dekeukenvancolette. Als ik die roze stelen voor de eerste keer in het jaar in de winkel zie liggen, dan móet ik ze kopen. Ik heb het natuurlijk over rabarber.


Kun je geen verse rabarber krijgen, gebruik dan een potje compote.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts