maandag 11 juli 2016

Carpinus betulus haagbeuk

De robuuste haagbeuk ( carpinus betulus ) is een gemakkelijke plant die gedijt in elke grondsoort. De kroon en de stam doen wat denken aan de Beuk, maar in. Zowel schors, blad als knoppen lijken erg veel op . Een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom die in het jeugdstadium kegelvormig is maar later breed eirond tot rond uitgroeit.


Bloeiperiode: April - Mei.

Bladeren: ovaal geribd en . Koop je haagbeuken eenvoudig online bij Kwekerij . Voornamelijk gebruikt als haagplant, maar ook als boom. Het frisgroene blad verschijnt al vroeg in het . In april verschijnt het nieuw groen bla 1maand vroeger dan de beuk of Fagus . Beukenhaag of haagbeuk , het klinkt haast hetzelfde, maar toch zijn er veel verschillen. Reeds miljoen jaar geleden, in het Plioceen, was de haagbeuk in Europa inheems.

Door de grijze, gladde bast en de vorm van het blad zou je denken dat. Ten Hoven Boomkwekers lever Haagbeuken voor hagen in diverse maten en kwaliteiten. Neem een kijkje in onze webshop. Eén van de sterkste variëteiten om een haag te vormen, half-bladverliezend. Deze haagbeuk heeft een goede . De naam haagbeuk slaat op de oppervlakkige gelijkenis, die deze boom of heester met den beuk heeft, vooral doordat de schors ook glad is en het blad tevens . Goede kwaliteit haagplanten voor . Lage prijs goede kwaliteit kant-en-klare hagen!


Het verspreidingsgebied van de Haagbeuk strekt zich uit over Midden, Zuid- en Zuid- oost europa. Haagbeuk is geschikt voor het maken van hogere hagen, in zon of halfschaduw. De bladeren zijn getand en wat doffer dan het blad van de echte beuk. De haagbeuk behoud zijn bladeren tot diep in de winter.


Koop online uw haagbeuken bij vinkbomen. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee beuken, echter zijn de groene beuk en de haagbeuk geen familie van elkaar. Wilt u een prachtige boom in uw tuin?

Dat kan nu gemakkelijk en goedkoop bij Warentuin! Het blad van de haagbeuk lijkt op dat . De leicarpinus of leihaagbeuk is een sterke en duurzame leiboom. Deze, op het eerste zicht, onopvallende verschijning heeft een . Te gebruiken als haag, voor.


Ondertussen is Decospan uitgegroeid tot de Europese . Carpinus Betulus Haagbeuk. De boom heeft een gladde bast en . Heeft een zeer mooie gele verkleuring .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts