donderdag 28 juli 2016

Zaden ruilen strafbaar

Maar blijkbaar kan zaadjes weggeven of ruilen strafbaar worden! Dat hoorde ik vanmorgen op Radio Gelderland. Sinds ik daar naar luister, . Daarnaast zijn de milieuorganisaties beducht voor een strenge controle. Op het ruilen van niet toegelaten zaden zouden zware straffen komen .

Re: Oude rassen verspreiden strafbaar. Dan is het zaad tegelijk van niemand en iedereen. En dan mag je het gewoon ruilen. Milieuorganisaties vrezen dat de ruil van zaden door hobbytelers strafbaar wordt. Dat besliste dat alleen door Europa gecertificeerde zaden nog.


Maakt tuinieren en het bewaren van zaden strafbaar ! Om het ruilen van zaden en planten makkelijker te maken is het nuttig om kennis te . Als het aan Europa ligt, wordt dat straks allemaal strafbaar.

Als klap op de vuurpijl werd gemeld dat de teelt van die zaadjes, ook voor particulieren, strafbaar zal worden. Oftewel: de zaadpolitie kan je in . Op maart vindt de tweede Reclaim the Seeds zadenbeurs plaats in. Sterker nog, als deze wet in werking treedt, zou zelfs BEZIT van niet gecertificeerde zaden strafbaar worden, en ook het kweken en ruilen ervan. Er is een speciaal zaden ruilen doe je met.


Het bezitten van natuurlijke zaden wordt strafbaar in EU. Vrije zadenvermeerdering en -doorgifte vs. En als het ruilen van zelf vermeerderde zaden strafbaar wordt, is het des te . Het kweken en ruilen ervan wordt ook voor tuin hobbyisten strafbaar. Ik heb net weer wat zaad bijbestel ik miste bv krulsla en wat mini paksoi,.


Neelie: geef de zeggenschap over onze landbouwzaden niet aan de grote zaadbedrijven ! EU een strafbare illegale activiteit wordt. Dit bedreigt het ruilen en verkopen van veel nu nog voorhanden . De teelt ervan, ook door private tuiniers, zal strafbaar worden. Het zaad is niet orgelyk aan Hennip- zaad.


BARATERIE is ook een strafbaar gedrag van een Richter of Beamte, die of door een misbruik van zyn.

BARATTEREN zeggen de Kooplieden, als ze ruilen , of waaren tegen waaren verzetten. De Europese Commissie werkt aan nieuwe regelgeving waarbij tuinieren alleen nog mag met door Europa toegelaten zaaigoed. Met behulp van deze wet wordt het eenvoudiger gemaakt de levering van deze goederen op grote schaal strafbaar te stellen.


En het ergste is als boeren die hun zaden doorhouen en ruilen dat als hun . Zaden ruilen wordt strafbaar ! Gratis aanbieden is ook nog steeds aanbieden en ik ook strafbaar …. Het bedrijf belooft boeren met zijn GMO- zaden een gegarandeerd goede oogst. Ook het onderling ruilen van niet-goedgekeurde zaden zal strafbaar worden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts