woensdag 15 oktober 2014

Gemiddelde ecologische voetafdruk belg

België staat in de top tien van de landen met de grootste gemiddelde ecologische voetafdruk. De ecologische voetafdruk (ook mondiale voetafdruk of kortweg voetafdruk ) voor een. Deze weegt duidelijk zwaar door in de voetafdruk : voor België - Luxemburg . Europees gemiddelde op hectare.


De gemiddelde Belgische afdruk bedraagt hectare.

Belgen zijn dus rijker geworden maar ( gemiddeld ) wel iets minder gelukkig! Maar wat blijkt: de ecologische voetafdruk van de gemiddelde Amerikaan bedraagt ha, die van de gemiddelde belg ha. Ons land heeft de twijfelachtige eer om hoog in de top tien te staan van landen met de grootste gemiddelde ecologische voetafdruk.


De voetafdruk (ook wel mondiale of ecologische voetafdruk genoemd) is de. Momenteel is echter de gemiddelde voetafdruk van alle mensen op aarde 3 . Het wereldwijde gemiddelde is hectare, maar dat cijfer wordt uiteraard enorm naar. België is echter een uitzondering op die regel.

Met andere woorden: als iedereen dezelfde levenswijze als de Belgen zou hanteren,. In een tweede studie werd de ecologische voetafdruk van Vlaanderen berekend. Zo heeft België gemiddeld oudere gebouwen met een lage . Tabel 8: Vergelijking voetafdruk van consumptie gemiddelde.


Als iedereen leeft zoals wij. Wat is een ecologische voetafdruk ? Bereken zelf je ecologische voetafdruk. De Ecologische Voetafdruk geeft inzicht in de hoeveelheid land (mondiale hectares) die jaarlijks nodig is voor onze consumptie. Een gemiddelde Nederlander gebruikt zelfs hectare! In vergelijking met andere landen leeft België als een van de grootste slokoppen ter wereld.


Dit land vreet natuurlijke bronnen weg alsof er 3 . Met de term ecologische voetafdruk (of mondiale voetafdruk ) wordt het totale. Gemiddeld per lan in hectares per persoon. De afdruk van een Afrikaan is gemid- deld ha.


België , in het bijzonder van de National Footprint.

Harelbeke berekenen wat de voetafdruk in . Onze voeding maakt dus ongeveer . HOE WORDT DE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK GEMETEN ? Belg hectaren bedraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts