maandag 20 oktober 2014

Kleine sierpeer

Hij is geschikt om toe te passen in een kleine tuin of beperkte ruimte. De takken laten zich makkelijk leiden waardoor hij ook geschikt is als leiboom. Door de slanke groeiwijze is de sierpeer geschikt voor kleine tuinen.


De pyrus Chanticleer wordt ook gebruikt als laan- en straatboom. Prijzen bomen in dakvorm en voorgeleid op aanvraag ! De oude schors is ruw en grijsbruin en schilfert af in kleine plaatjes.

Bloemen: Opvallende witte bloemen in mei. Grondsoort: Alle bodems stel weinig eisen. Deze sierpeer bloeit overdadig met zuiverwitte bloemen in de . Sierperen zijn kleine bomen ( -m) die vroeg in het voorjaar met weelderige witte bloemtrossen bloeien zodat de boom met sneeuw bedekt lijkt.


Hij wordt groot en is daarom niet geschikt voor een kleine tuin. Bloeiperiode: Maart - April. Verkleuren in de herfst van rood tot . Deze bekende sierpeer heeft een hangende kroon en is vaak op stam veredeld en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 5m tot 6m. De bast is zilvergrijs en .

De kleine vruchten zijn niet eetbaar maar hebben zeker een grote sierwaarde. De leiboom staat bekend om zijn lage gevoeligheid voor ziektes en het lang . Deze prachtige Sierpeer is een sieraad in de tuin of langs uw oprijlaan. Deze leiboom krijgt zeer veel witte kleine bloemetjes die soms al in maart aan . Te beginnen met zijn uitbundige en oogverblindende witte bloei in april. Ook zijn leerachtig donkergroen blad siert deze boom . Een goede oplossing voor een kleine tuin is een. Kleine boom met afhangende takken.


Een prachtige rijk bloeiende sierpeer met een smalle. Na de bloei volgen zelden kleine niet eetbare vruchten. De door jou gezochte advertentie is helaas niet meer beschikbaar. De selectie 'Chanticleer' werd uit de VS ingevoerd.


Pyrus calleryana Chanticleer ( Sierpeer ) Pyrus calleryana is in China inheems. Ontbrekend: kleine lei Sierpeer - Leilinde. Contacteer ons voor meer informatie. De bladeren blijven lang aan de . Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar! Een matig groeiende, piramidale, middelgrote, vrij slanke boom met.


Door zijn aparte kleur van blad en groeivorm is het, zelfs voor kleine tuinen, een.

Pyrus salicifolia ideaal voor kleine tuin. Zoals ook bij een echte perenboom, geeft deze sierpeer na de bloei vruchten. Bijen en insecten lokkend Ja Vruchtkleur Ja, weinig, kleine , . Oude schors is ruw, grijsbruin en in kleine plaatjes afschilferend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts