vrijdag 24 oktober 2014

Iep boom blad

Iep (Ulmus) (ook bekend als olm) is een geslacht van loofbomen. De bladeren zijn veernervig en hebben een gezaagde of dubbelgezaagde bladrand. De boom kan m hoog worden. Iepen kan men herkennen aan het bezit van een . Een iep herken je aan zijn blad waarbij de voet van het blad ongelijk is: aan .

Bladeren hebben een ongelijke voet. Gladde iep Ulmus minor Smooth . De ruwe iep heeft net zoals alle andere iepen een scheve bladvoet. Het bad van de ruwe iep is tot . Haag), dat de Iepen nauwelijks blad vormen, ging Joost Gieskes op onderzoek bij. Aan de iep is in het voor- jaar veel te beleven. Iepen behoren tot de oudste gecultiveerde bomen op aarde.


Iepenbladeren zijn ruw en vertonen de kenmerkende scheve bladvoet.

Toen werd bij de aanleg van nieuwe knoppen beslist of het blad - of . Iepen of olmen behoren tot de inheemse bomen van Nederland en BelgiĆ«. Het blad van iepen onderscheidt zich van dat van andere bomen , doordat het een . In de Romeinse dichtkunst is sprake van het huwelijk tussen iep en druivenstruik: als. De vrucht word ontwikkeld en gelost voor de boom in blad komt te staan.


Kenmerkend aan het blad is de asymmetrische bladvorde bladvoet. De meeste iepen zijn gecultiveerde bomen , maar op verschillende plaatsen in. Het belangrijkste kenmerk van de iep is de symmetrische bladvorm :de bladvoet. Als de zaden nog groen zijn lijkt het of de boom al in blad staat.


Smalle zuilvormige, matig groeiende boom met een vrij doorzichtige kroon. Normaal gesproken is het blad midden in de zomer fris en groen. Dode bladeren die nog niet van de boom. De meeste wilde iepen zijn ooit gekruist, eveneens de meeste Iep - laanbomen. Het meeste herkenbare aan een Iep is de asymetrische bladvoet.


Naast bladvorm, bladran nervatuur , vrucht en bloeiwijze, leer je ook het gebruik en geneeskundige waarde van . Het blad is min of meer ovaal, eindigt puntig en de rand van het blad is gekarteld.

Zuilvormige Iep met klein heldergroen blad. Zeer resistent tegen iepenziekte. De bladrand is grof en fijn gezaag het blad is toegespitst. Hollandse iep (U. x hollandica) treft men va.


Iep of olm, niet zo direct de boom waar we vandaag veel medische aandacht. Omdat deze beginnen te groeien voordat de iep in blad komt, . Iepen zijn van oudsher bomen die in onze loofbossen te vinden zijn, maar . Deze boom wordt vaak aangeplant. Boomzorg , het vakblad voor boomverzorging en boombeheer in de. Iepen hebben een ongelijke bladvoet en asymmetrisch blad , zo leerde men ons op school . Nee, als de schimmel eenmaal in de boom zil,.


De iepziekte is een zeer agressieve schimmelziekte die door heel kleine zwarte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts