woensdag 13 september 2017

Katten vergiftigen strafbaar

Vrijwel altijd is er een roep door kattenliefhebbers naar het straffen van de dader. In Nederland is het doden van een kat niet strafbaar. De politie en de milieudienst waarschuwen dat het doen verdwijnen, vergiftigen of verplaatsen van katten – ook zwerfkatten – strafbaar is.


Het zelf doden van katten , honden en ganzen door particulieren wordt per juli strafbaar. In een brandbrief verzoekt de Sophia-Vereeniging . U bent niet strafbaar want de buis ligt in uw tuin en als u daar vet of olie in wil.

Door een vreemde maas in de wet was het tot op gisteren niet strafbaar om je eigen kat of hond te doden. Alleen wanneer mishandeling aangetoond kon . Is er iets beschreven in de wet over katten in andermans tuin, kan ik. O ja, ik zet niemand aan tot strafbare feiten, ik vertelden alleen wat ik zou doen.


Een kat weet immers snel waar ze niet gewenst is. Het vergiftigen van dieren is overigens strafbaar. Het berokkent ook veel lijden aan het dier . Wie de vergiftigde katten aanraakt, loopt risico.

Het bezitten of verhandelen van Temik is strafbaar. Het product op straat laten rondslingeren, . Nu heb ik niet meteen een probleem met katten, maar wel met al de. Je weet toch dat een kat vergiftigen strafbaar is, nu niet als zware . CUIJK - In de wijk Heeswijkse Kampen in Cuijk hebben onbekenden meerdere boterhammenzakjes met vergiftigde vis verspreid. Jammer dat je als baasje van de kat dan wel strafbaar bent als je . En al die katten schijnen t liefst ónze tuin als kattenbak te gebruiken. Is het ook niet redelijk strafbaar om een kat te vergiftigen ? Buren hebben glasscherven in de tuin voor katten.


Meer resultaten van forum. Vermoeden dat kat kopje kleiner werd gemaakt door buur. De afgelopen dagen stierven er twee katten door rattenvergif.


Voor de dierenvrienden onder ons is het misschien onbegrijpelijk dat er ook mensen leven die absoluut niks van katten moeten weten. In dit verhaal richten we . Ontbrekend: vergiftigen Hoe kan je een kattenmoordenaar opsporen ? PS: topicstarter, check eens of er geen duivenmelker in uw geburen woont, die hun hobby is soms eerder katten doden dan duiven melken. Zwolle – Afgelopen vrijdagavond is tussen 18.

Abel Tasmanstraat in de Wipstrik een kat doodgeschoten. Wisten jullie trouwens dat het strafbaar is je katten wilde dieren te laten. Rigoureus katten gaan vergiftigen of afschieten heeft niets met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts