vrijdag 22 september 2017

Kokerjuffer larve

Een aantal soorten kokerjuffers kan alleen leven in relatief schoon water met voldoende. Veel kokerjuffers maken als larve een kokertje waarin ze leven. Dit omdat ze zelf een koker om zich heen maken om hun langgerekte achterlijf te beschermen. De Nederlandse naam is kokerjuffer.


Het zijn larven van vliegende insecten, schietmotten. Deze dieren zijn ondergebracht in een geheel eigen orde, die in het .

Limburgse kokerjuffers verhuizen van het Meinweggebied naar de Heelsumse beek op de Veluwe. Een van de meest bouwlustige insecten is de kokerjuffer. De kokerjuffer is het larve stadium van de schietmot, een nachtvlinder die in de buurt van water leeft.


Kokerjuffers of schietmotten (orde Trichop- tera) zijn. Eén of twee exemplaren kruipen wat rond. Rondkruipende larve uit de familie van de Phryganeidae. De meeste larven leven in proper zoet water en bouwen een kokertje van plantenresten, zandkorrels of ander . Dit is een volwassen kokerjuffer of schietmot.


De larven leven in de modder van kleine diertjes.

Er leven verschillende soorten kokerjuffers in de Boschmolenplas die allemaal verschillende kokertjes maken. Hydropsyche saxonica in Habiémont. De afgelopen maanden is de beek . Daarmee is dit de eerste . Paarsgekleurde woorden zijn . Larve van de kokerjuffer `. In tegenstelling tot de volwassen varianten, leven de larven van . Vandaag besteedt Frans onder meer aandacht aan een kokerjuffer , een dennenvoetzwam,. Een larve van de kokerjuffer (Foto: Ad Biolik).


Zij leggen hun eitjes in het water waar de larven. Schietmotten lijken op een soort nachtvlinders. Els Roos zag vorige week een gek diertje rondkruipen in haar vijver. LARVE VAN DE KNIPTOR, RlTNAAL~ 171LARVE VAN DE KOKERJUFFER 1LARVE VAN DE LANGPOOTMUG, EMELT,~ 1LARVE.


Er leven ook kokerloze kokerjuffers , die pas een kokertje maken als ze gaan. Vissen lusten ze graag, zowel als larve , maar ook als pop en volwassen insect. Zie wat hier gebeurt binnen enkele tellen Hetzelfde dier, hetzelfde huisje, maar het diertje is binnenin het huisje omgekeerd en aan de andere .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts